Over mij * Mijn manier van coachen * De naam Zonnesteen Jeugdcoaching 

Over mij

Hallo, ik ben Judith van der Poel, moeder van 3 geweldig inspirerende kinderen. Sinds 2000 ben ik werkzaam als begeleider van kinderen en jonge mensen met verstandelijke beperking en probleemgedrag. Na het volgen van een fantastische opleiding zette ik Zonnesteen Jeugdcoaching op. Van daaruit begeleid en coach ik niet alleen kinderen en jongeren (van 4 tot 21 jaar), maar ook ouders bij allerlei hulpvragen. Naast mijn opleiding tot kinder- en jongerencoach, ben ik gecertificeerd Rots en Watertrainer en POPtalk-coach, met als verdieping Rouw- en verliesverwerking bij kinderen en jongeren. Daarbij ben ik ervaringsdeskundig in het opgroeien met een chronische ziekte.

Ik ben openhartig, sensitief, oprecht en geniet van het leven en wat het mij brengt. Zoals ontmoetingen met unieke kinderen, bijzondere mensen, puurheid van dieren en de pracht van de natuur, maar ook haar levenslessen. Deze eigenschappen kleuren eveneens mijn begeleidingsstijl. Samen (kind, jongere, ouders en ik) onderzoeken we wat het kind nodig heeft, wat daarvoor nodig is en welke werkwijze bij het kind past.       
Ik weet, dat het leven niet altijd makkelijk is. Mede door de ziekte reuma, waar ik mee geboren ben, weet ik hoe het is om al jong tegenslagen te krijgen, je anders te voelen, het soms allemaal even niet meer te weten en zelf aanpassingen te zoeken. Dan is het fijn als iemand met je meekijkt, samen met jou duidelijk krijgt wat je echt wilt en nodig hebt. En samen jouw schat aan talenten en kwaliteiten laat schitteren. Daar zit jouw echte veerkracht en blijdschap, waarmee je ALLES aankunt!

Mijn manier van coachen

Mijn openhartigheid en betrokkenheid zal terug te zien zijn in mijn manier van begeleiden. Door naast de ander te staan en mee te kijken naar wat er speelt, zal ik inzichten in gedrag kunnen geven. Door verschillende benaderingswijze in te zetten, zal duidelijk worden waar het gedrag naar verwijst. Ondertussen luister ik, observeer ik, stel ik de juiste vragen, geven we woorden aan gevoelens, ontdekken we en genieten we!
Ik luister met liefdevolle aandacht. Met jouw verhaal, mijn ervaringen en kennis zal ik ondersteunen en begeleiden naar bewustwording, waarmee je weer zelf verder kunt. Ik geef je handvatten mee, maar natuurlijk staat de deur altijd voor je open. 

Als ik merk dat er specialistische deskundigheid nodig is, kan het zijn ,dat ik in overleg met jullie, doorverwijs naar een therapeut of arts met de nodige expertise.

De naam Zonnesteen Jeugdcoaching

Sinds het jaar 2000 heb ik werkervaring binnen antroposofische instellingen en scholen en ben ik op veel plaatsen prachtige edelstenen tegen gekomen. Lange tijd vond ik deze gewoon wel mooi. Totdat er op een zeker moment een onverklaarbare aantrekkingskracht vanuit mij naar de edelstenen ontstond. Dit bracht me op een impulsieve wijze in contact met een dame die mij en mijn kinderen veel edelstenen liet zien en over ze vertelde. De Zonnesteen had direct mijn volledige aandacht. Dit laatste en de betekenis van de Zonnesteen gaven mij de bevestiging: mijn ontwikkeling tot kindercoach is de juiste! De betekenis vertelt iets over wie ik ben, wie ik wil zijn voor de ander en wat ik deze persoon mee wil geven voor de rest van zijn of haar leven!


De Zonnesteen, het mineraal draagt de naam niet voor niets. De edelsteen laat zijn drager de zonnige kant zien. Hij werkt stemmingsverbeterend en stimuleert pure vreugde, optimisme, eigenwaarde, daadkrachtig optreden, zelfvertrouwen, een positieve instelling en kijk op het leven.


Het ondersteunen bij het (terug)vinden van deze positieve energie bij kinderen, jongeren en hun ouders, is waar ik voor sta voor hen. Want ik heb ervaren en ben er van overtuigd, dat die zonnige kant iedereen net dat extra zetje geeft om het weer zelf te kunnen en er op te vertrouwen dat de wijsheid in jezelf is!
En als je bij Zonnesteen Jeugdcoaching komt, zal je ook andere prachtige edelstenen ontmoeten. En iedere steen zal je inzichten geven, die op dat moment voor jou belangrijk zijn. Maar we gaan natuurlijk ook aan de slag met heel veel andere bijzondere dingen! Daarover kun je verder lezen bij Coaching en begeleiding.

 

Naast mijn jarenlange ervaring als begeleider GHZ  binnen antroposofisch instellingen en scholen, ben ik gecertificeerd Kinder- en jongerencoach (Magie van Kindercoaching), gecertificeerd Rots en Water trainer, gecertificeerd Poptalkcoach met de verdieping Rouw- en verliesverwerking.